Keçi Peynirli, İncirli, Cevizli Lavaş ----
Malzemeler----
- 200gr taze keçi peyni
ri ( Keçi peyniri aroması yoğundur ) - Yarım su bardağı kuru incir
- Sapları kesilmiş ve doğranmış dörtte bir su bardağı yeşil soğan,
- Doğranmış (beyaz + yeşil kısımları) dörtte bir su bardağı ceviz içi,
- Dövülmüş yarım tatlı kaşığı tuz
- 2 lavaş (30cmx15cm boyutlarında dikdörtgen şeklinde kesilmiş)
- 4 marul yaprağı
Hazırlanması----
Peyniri, inciri, cevizi, soğanı ve tuzu bir kasede karıştırıp çatalla iyice ezin. Nemli bir mutfak havlusunu tezgaha serin. Üzerine lavaşı yerleştirin. (Lavaş çok çabuk kuruduğu için nemli bir bezin üzerinde durmasında fayda var.) İçinizin yarısını tatlı kaşığı ile lavaşın her tarafına yayın. Spatula ile iyice düzeltin. İki marul yaprağını yan yana için üzerine koyun ve kendinize yakın kenardan başlayarak lavaşı sıkıca sarın. (kapanma yerinin yapıştığından emin olun.) İki kenarını bıçakla kesip hemen streçleyin ve buzdolabına kaldırın. Aynı işlemi diğer lavaş için de yapın. Buzdolabında en az yarım saat (ya da 8 saate kadar) bekletin. Beklettikten sonra her birini 6 parçaya kesip servis yapın.
AFİYET OLSUN ...
0 yorum:
Yorum Gönder