KIYMALI ALİ NAZİK ......
Malzemeler....................
4 ADET KÖZLENMİŞ PATLICAN
1 YEMEK KAŞIĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
1 SU BARDAĞI SÜT
TUZ, KARABİBER
KIYMALI HARÇ İÇİN ;
250 GR KIYMA
1-2 YEŞİL BİBER
1 BAŞ SOĞAN
1-2 DİŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ, KARABİBER,PUL BİBER
AYRICA; ÜZERİ İÇİN SARIMSAKLI YOĞURT
Tarif ........................
KÖZLENMİŞ OLAN PATLICANLAR İNCE İNCE DOĞRANIP, İYİCE EZİLİR.BİR TAVADA 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ İÇİNDE 1 YEMEK KAŞIĞI UN HAFİF SARARANA KADAR KAVRULUR.ÜZERİNE EZİLMİŞ PATLICANLAR VE TUZ, KARABİBER İLAVE EDİLİR VE KARIŞTIRILIR.BU ARADA 1 BARDAK SÜTÜMÜZ İLAVE EDİLİR VE PATLICANLAR SÜTÜ ÇEKİP KREMA GİBİ OLANA KADAR ALTI KISILI OLARAK PİŞİRİLİR.DAHA SONRA KİŞİ SAYISINA GÖRE SERVİS TABAKLARINA PAYLAŞTIRILIR VE SOĞUMASI İÇİN BEKLEMEYE ALINIR.
PATLICANLI BEĞENDİMİZ SOĞURKEN ÖBÜR TARAFTA 1 KAŞIK YAĞDA İNCE DOĞRANMIŞ SOĞAN,SARIMSAK,BİBER SOTELENİR.ÜZERİNE SALÇA EKLENİR KAVRULUR VE SONRASINDA KIYMA,TUZ,KARABİBER,KIRMIZIBİBER EKLENİR.KIYMA KAVRULUP İYİCE PİŞİNCE KAPATILIR.
SOĞUMUŞ OLAN PATLICANLARIN ÜZERİNE SARIMSAKLI YOĞURT DÖKÜLÜR.ONUN ÜZERİNE DE HAZIRLAMIŞ OLDUĞUMUZ KIYMALI HARÇ KONULUR.İSTERSENİZ ÜZERİNİ MAYDANOZ İLE SÜSLEYEBİLİRSİNİZ. AFİYET OLSUN ...
0 yorum:
Yorum Gönder