Tam Zamanı Kış Çorbası ...
Malzemeler:2 adet ayva
1 adet pırasa
1 adet havuç
1 adet patates
2-3 kereviz sapı
2 yaprak pazı
Tuz
Karabiber
4 çorba kaşığı un
50 gr margarin
Tarif:
Havuç, patates ve ayvayı rendeleyiniz.
Diğer sebzeleri ise küçük küçük doğrayınız.
Daha sonra bütün malzemeyi bir tencerede kaynamakta olan 3 litre et suyuna ilave ediniz ve iyice yumuşayana kadar kaynatınız.
Sebzeler piştikten sonra ayrı bir tencerede margarin eriterek 4 çorba kaşığı unu kahverengileşmesine müsaade etmeden kavurunuz.
Haşlanmış sebzeler suyu ile birlikte kavrulmuş unun içine topaklanmasına izin vermeden yavaş yavaş ve çırpma teli ile karıştırarak ekleyiniz.
Karışım tekrar kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 10 dakika daha kaynatınız.
Tuzu ve karabiberi ilave ediniz.
Sıcak olarak servis yapınız.
0 yorum:
Yorum Gönder