Ekim 07, 2014

Bir Balkan Lezzeti Trileçe Tatlısı




Balkan Lezzeti Trileçe Tatlısı


Trileçe Balkan Tatlısı İçin Malzemeler

5 adet sıcaklığında yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı dolu toz şeker
2 su bardağı silme un
5 çorba kaşığı irmik

1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu


Şerbet İçin Malzemeler

4 Su Bardağı süt

1 çay bardağı toz şeker
400 ml Krema 

Karamel Sos İçin Malzemeler

1 çay bardağı toz şeker

50 gr margarin
200 ml Krema


Tarif
Pişirme tepsimizi margarinle hafif yağlayıp un serpeleyelim.
Çırpma kabında Yumurta ve şeker en az 3 dk çırpılır. Sıvı yağ, un ve irmik eklenir ve mikserle tekrar karıştırılır. Kabartma tozu ve vanilyasıda eklenir karıştırılır .
Yağladığımız fırın kabımıza hamur dökülür.180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dk kek gibi pişirilir.
Şerbet için ; toz şeker, süt, kremalar derin bir kapda mikserle çırpılır. 10 dk. kadar çırpalımki köpük olur ve köpük üst kısma çıkmalı. Pişirilmeyecek.
Karamel İçin; Toz şekeri kuru tavaya döküp sürekli karıştırarak karamelize edelim.Margarini ve kremayı ekleyelim ve sürekli karıştıralım.  Renk koyulaşınca ocaktan alalım.
Pişen kekimizi fırından alıp ılımasını bekleyelim.Soğuk hazırladığımız şerbeti ister dilimleyerek , isterseniz dilimlemeden kepçe ile yavaşça kekin üzerine dökelim.
Bir gece buzdolabında bu şekilde bekletip. Karamel sosunu ertesi gün dilimlerin üzerine şekilli dökebilirsiniz. Bunun için ince uçlu sıkma aparatı kullanabilirsiniz. Yada hazır karamel soslarının kaplarından elinizde varsa pişirdiğiniz karamel sosunu içersine doldurup , dilimlere servis esnasında bu sosdan sıkabilirsiniz.

Afiyet Olsun ....

Filled Under:

0 yorum: