Ağustos 05, 2013

Damat Paçası ( Trakya )







Mükemmel Tarifler

DAMAT PAÇASI ( TRAKYA )


Malzemeler:

4 adet tavuk pirzola
3 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber Nane

Tarif:

4 adet tavuk pirzola haşlanır ve didiklenir. Fırın tepsisi yağlanır ve 3 adet yufka iri iri parçalanarak tepsiye yerleştirilir. ortalama 180 derecede kızarana kadar pişirilir. 2 bardak tavuk suyu yufkaların üzerine dökülür ve tekrar fırına verilir. Sosu için 1 bardak tavuk suyu tencereye alınır ve 3 yemek kaşığı un eklenip koyulaşana kadar pişirilir. Pişen sosa 3 diş ezilmiş sarımsak eklenir. Tavuk suyunu çeken yufkalar fırından alınır ve üstü didiklenen etlerle kaplanır. Etlerin üzerine de sos dökülür. Sosuyla buluşan yemek tekrar fırına verilir. Üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir. 1 yemek kaşığı tereyağına 1 tatlı kaşığı pul biber ve bir tutam nane konularak kızdırılır ve fırından çıkan yemeğin üzerine gezdirilir.
Afiyet Olsun ...

Filled Under:

0 yorum: