Temmuz 22, 2013

Zeytinyağı Çeşitleri



ZEYTİNYAĞI ÇEŞİTLERİ
Naturel Zeytinyağı:
naturel zeytin yağına virgin de denilmektedir bunun nedeni zeytinin hiçbir özelliğine kimyasal işlem uygulanmadan tamamen fiziksel yollarla bu yağın elde edilmesidir. Bu nedenle zeytinin rengini tüm tonlarıyla korur, yoğun bir kokuya ve tada sahiptir. Naturel zeytinyağı salata ve soslar için idealdir. Asitlik derecesi %3.3 tür ve asitlik değerlerine göre 3 çeşittir: Naturel Sızma %1, Naturel Birinci %2 ve Organik %1.
Riviera Zeytinyağı
Ham zeytinyağının fiziksel yöntemlerle rafinesi sonrası elde edilen zeytinyağı ile %10-20 oranında natürel yemeklik zeytinyağının karışımından meydana gelir. Naturel zeytin yağına göre daha açık renge ve daha hafif bir aromaya sahip olan riviera zeytinyağının asitlik oranı %1.5 tur. Kızartmalarda ve yemeklerde kullanılır.
Rafine Zeytinyağı: 
Yüksek asitli ya da kötü tat ve kokuda zeytinyağlarının doğal yapısında değişikliğe yol açmayacak yöntemlerle rafine edilerek yenilebilir hale getirilmişine rafine zeytinyağı denir. Asitsiz, kokusuz ve renksiz bu yağ hiçbir yabancı madde içermez. Sağlığa zararlı olmadığı gibi hafifliği nedeniyle de sebzelerin marine edilmesi için, fırında ve ocakta kızartma yapmak için en ideal ve sağlıklı seçimdir.

nevigurme.com

Filled Under:

0 yorum: