Temmuz 23, 2013

Bey Çorbası ( Balkanlar )





MÜKEMMEL TARİFLER
BEY ÇORBASI (BALKANLAR)


MALZEME :

3 adet tavuk göğsü 

1 adet büyük boy havuç 
2 adet orta boy patates 
1 su bardağı dolusu kurutulmuş ufak boy bamya 
1 adet defne yaprağı 
1 yemek kaşığı un 
2 yemek kaşığı tereyağı 

Üzeri İçin; 
Doğranmış maydanoz 


TARİF :

 
Önce tavuk yıkanır ve 1 demet maydanoz kökü ve defne yaprağıyla birlikte kaynatılır (kaynadıktan sonra defne yaprağı ve maydanoz kökünü çıkarıp, atın). Süzdükten sonra kemiklerinden ayıklanır ve ince ince doğranır. Havuç ve patatesteler küp küp doğranır. Bir başka tencere içerisine tereyağı eritilir, un ilave edilir ve 3-4 dakika kadar kavrulur. Bunun üzerine süzülmüş 5-6 bardak tavuk suyu ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. 
Didiklenmiş et ve küp doğranmış sebzeler, daha önceden limonlu suda 15-20 dakika kadar haşlanmış bamya kaynayan çorbanın içine aktarılır ve sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. En son olarak kremanın içine çırpılmış yumurta, un, limon suyu, tuz ve karabiber koyularak karıştırılır. Bu terbiye sürekli karıştırılarak çorbaya yavaş yavaş eklenir. Tekrar karıştırmaya devam ederek 7-8 dakika daha pişirip, ocaktan alınır. Üzeri maydanozla süslenerek servise sunulur.


www.nevigurme.com

Filled Under:

0 yorum: