Büryan ...
Malzemeler ...
1,5 kg koyun eti
3-3,5 su bardağı pirinç
1 adet orta boy soğan
2-3 adet büyük boy domates
5 su bardağı et suyu
1/2 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Tarifi ....
Öncelikle iri parçalara bölünmüş ete 6-7 su bardağı su ve bir miktar tuz ilave edip, et parçaları yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Soğanı küçük parçalar halinde doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kabukları soyulup, küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin.
Soğana, yıkayıp süzdüğünüz pirincin içine ilave edin. Sürekli karıştırarak kavurun.
Pirinç soğan karışımını , orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayın. Üzerine haşlanmış eti yerleştirin.
İçine sıcak et suyunu ve tuzu ilave edin.
Etli pilavı önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirin.
Etli pilavı önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirin.
Daha sonra sıcak olarak servis edin ..
Afiyet Olsun
0 yorum:
Yorum Gönder