Eylül 05, 2013

Kestaneli Pasta Tarifi




Kestaneli Pasta Tarifi


Kestaneli Pasta Malzemeler

500 Gr.Kestane
2 Su Bardağı Süt
1 Adet Çubuk Vanilya
1.5 Su Bardağı Şeker


1 Yumurtanın Sarısı
2 Yemek Kaşığı Kaşığı Kakao
1 Yemek Kaşığı Margarin
½ Su Bardağı Ceviz İçi
1 Adet Hazır Kek
10 Adet Kestane Şekeri
1 Çay Bardağı Süt

Kestaneli Pasta Tarifi

Kestaneleri sıcak suyla yıkayıp bir bıçak yardımıyla çizin. Çizilmiş kestaneleri içine su koyduğunuz tencerede hafifçe haşlayın. Kestaneleri çıkarın ve dış kabuklarını soyun. Çubuk vanilya ve sütü bir tencereye koyun ve soyduğunuz kestaneleri ekleyerek yumuşayana dek haşlayın. Çubuk vanilyayı tencereden alın. Kestaneleri robotta parçalayın ve şekeri ekleyerek bir süre daha karıştırın. Robotun kapağını açın ve kestanelerin soğumasını bekleyin. Kestaneler soğuyunca bir yumurtanın sarısını, kakaoyu, margarini ve ceviz içini ekleyin. Bir süre daha karıştırın. Hazır kekin altta kalan bölümünü servis tabağına yerleştirdikten sonra bir çay bardağı süt ile ıslatın. Kestaneli harcın bir kısmıyla kekin orta kısmını kalanıyla kekin üzerini ve kenarlarını hiç boş yer kalmayacak şekilde kaplayın. Pastanın üzerini arzunuza göre az miktarda krem şanti ve kestane şekeriyle süsleyerek servis edin.


 

Filled Under:

0 yorum: