Temmuz 21, 2013

Patlıcanlı Bulgur Pilavı




Mükemmel Tarifler 
Patlıcanlı Bulgur Pilavı  

Malzemeler :
2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur , 3 Su Bardağı Su , 1 Adet Küçük Boy Kuru Soğan , 1 Adet Orta Boy Domates , 3-4 Adet Sivri Biber , 2 Adet Orta Boy Kemer Patlıcan  , 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ , 1/2 Yemek Kaşığı Biber Salçası ,1/2 Yemek Kaşığı Domates Salçası , Tuz , Karabiber
Tarif :
Patlıcanlarımızı çizgili soyduktan sonra minik küpler halinde doğrayarak tuzlu suda bekletelim. Pilav tenceremize yağımızı ekleyelim ve kızgın hale gelince iyice kuruttuğumuz patlıcanlarımızı yağda çevirerek kızartalım. Patlıcanların rengi değişmeye yakın ince kıydığımız soğanları ve yeşil biberleri ekleyelim. Salçalarımızı da ilave ederek iyice karıştıralım. Kabuğunu soyup minik küpler halinde doğradığımız domatesimizi de ekleyip yumuşayana kadar pişirelim. Bulgurumuzu ekleyip 1-2 dakika çevirdikten sonra tuzumuzu ve suyumuzu ilave edelim.
Tenceremizin ağzını kapatarak çok kısık ateşte pilavımızı pişirelim. Bulgurlar göz göz olduğunda üzerine bolca karabiber serperek kağıt havlu kapatıp, tencerenin ağzı kapalı olarak 15 dk dinlendirdikten sonra servis yapalım.

Afiyet Olsun

Filled Under:

0 yorum: