Keçi Ayağı ;
Hamur işleri arasında keçi ayağı Trakya mutfağında sıklıkla yer alır. Aparetif olarak hızlıca hazırlanabilen keçi ayağı ayran ile servis edildiğinde mükemmel olur. Yanında kahvaltılık olarak hazırlandığında pekmez ve reçelle gibi tezat lezzetlerle bu tuzlu hamur işi damağa tat katar.
Malzeme;
2 Yumurta
1 Su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Çay kaşığı ekmek sodası
Aldığı kadar un
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz
Tarif;
Malzemeler bir kaba alınarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır.
Hamur 10-15 dk nemli örtü altında dinlendirilir.
Hamurdan bezeler kopartılıp, tezgah üzerinde rulo hale getirilir.
Rulo hale getirilen hamur hafifçe bastırılarak yassılaştırılır.
Yassılaşan hamurdan 4-5 cm kalınlığında parçalar kesilir.
Kesilen hamurların bir ucundan yarısına kadar çentik atılır.
Bol ve kızgın yağda kızartılır ve sıcak olarak servis edilir.
Malzeme;
2 Yumurta
1 Su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Çay kaşığı ekmek sodası
Aldığı kadar un
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz
Tarif;
Malzemeler bir kaba alınarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır.
Hamur 10-15 dk nemli örtü altında dinlendirilir.
Hamurdan bezeler kopartılıp, tezgah üzerinde rulo hale getirilir.
Rulo hale getirilen hamur hafifçe bastırılarak yassılaştırılır.
Yassılaşan hamurdan 4-5 cm kalınlığında parçalar kesilir.
Kesilen hamurların bir ucundan yarısına kadar çentik atılır.
Bol ve kızgın yağda kızartılır ve sıcak olarak servis edilir.
Afiyet Olsun
0 yorum:
Yorum Gönder