Ocak 07, 2015

Arslan Boza ;





Türkiye’ye 1938 yılında eski Yugoslavya’dan göç eden Harun ile oğlu Arslan Efendi’nin ‘’Arslan Boza’’ adıyla satmaya başladıkları boza, lezzeti ve gelenekselliği bozulmadan 1946 yılından bu yana da 76 yaşındaki Bayram ve dördüncü kuşak oğlu Beyazıt Pekgeçgil tarafından bugün hala üretimi yapılarak, tezgahlarda satılıyor.

Hammaddesi darı olan bozalarının geçmişteki lezzetini halen taşıdığını ifade eden Pekgeçgil, ‘’Bozamızı piyasadaki benzerlerinden ayıran en büyük özelliği yüzde yüz organik olmasıdır. İyi bir boza en fazla bir hafta dayanır ve tadı da hafif ekşimsidir. Kış mevsiminde çıkardığımız bozanın hammaddesi darıyı bulmakta zorlanıyoruz. Yine de eski esnaf olduğumuz için özel darı ekenlerin ürününü alıyoruz. Bozamızı, işyerlerinde satan esnaf ve tüketicilerimize teşekkür ediyorum’’ dedi.

Bozada A, B, C ve E vitaminlerinin bulunduğunu vurgulayan Pekgeçgil, ‘’Bozamızı çocuk emziren annelere süt yapıcı özelliğinden dolayı tavsiye edebiliriz. Ayrıca zengin vitamin çeşitliği nedeniyle sporculara öneriyoruz. Boza iyi bir bağırsak koruyucusu, zihin açıcı ve sakinleştirici’’ diye konuştu.

Filled Under:

0 yorum: