Hammaddesi darı olan bozalarının geçmişteki lezzetini halen taşıdığını ifade eden Pekgeçgil, ‘’Bozamızı piyasadaki benzerlerinden ayıran en büyük özelliği yüzde yüz organik olmasıdır. İyi bir boza en fazla bir hafta dayanır ve tadı da hafif ekşimsidir. Kış mevsiminde çıkardığımız bozanın hammaddesi darıyı bulmakta zorlanıyoruz. Yine de eski esnaf olduğumuz için özel darı ekenlerin ürününü alıyoruz. Bozamızı, işyerlerinde satan esnaf ve tüketicilerimize teşekkür ediyorum’’ dedi.
Bozada A, B, C ve E vitaminlerinin bulunduğunu vurgulayan Pekgeçgil, ‘’Bozamızı çocuk emziren annelere süt yapıcı özelliğinden dolayı tavsiye edebiliriz. Ayrıca zengin vitamin çeşitliği nedeniyle sporculara öneriyoruz. Boza iyi bir bağırsak koruyucusu, zihin açıcı ve sakinleştirici’’ diye konuştu.
0 yorum:
Yorum Gönder