Sağlımız İçin ;
Hoşaf ve kompostolar, Trakya mutfağının vazgeçilmezi .
Sofralarımızda ana yemeğin , makarna , pilavın yanına mükemmel eşlik eden geleneksel lezzetimiz.
Şeker oranını damak tadına göre ayarlamak mümkün. Meyveler ise mevsimin gereklerine göre seçilebilir. En çok erik, kayısı, elma, ayva gibi çok yumuşak olmayan meyveler taze olarak veya kuru üzüm ve yukarıda saydıklarımız gibi çeşitli meyvelerin kurutulmuşları tercih edilir. İçine katılan karanfil, içene zindelik hissi verir.
Malzemeler :
500gr mevsim meyvesi
1,5 Su bardağı şeker
5 Su bardağı su
Karanfil
Tarif :
Mevsim meyveleri ayrı ayrı kapların içine küçük parçalar halinde doğranır.
Şekeri ve suyu kaplara paylaştırıp, üzerine arzu edilen miktarda karanfil eklenir.
Pişme süreleri farklı olduğu için ayrı ayrı pişirilen kaplar, soğutulup bir araya karıştırılır.
Malzemeler :
500gr mevsim meyvesi
1,5 Su bardağı şeker
5 Su bardağı su
Karanfil
Tarif :
Mevsim meyveleri ayrı ayrı kapların içine küçük parçalar halinde doğranır.
Şekeri ve suyu kaplara paylaştırıp, üzerine arzu edilen miktarda karanfil eklenir.
Pişme süreleri farklı olduğu için ayrı ayrı pişirilen kaplar, soğutulup bir araya karıştırılır.
Afiyet Olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder