Kasım 25, 2014

Lor Tatlısı ;




Malzemeler
1 kg lor
1 yumurta
1 bardak un
1 kabartma tozu
4 bardak şeker(şurubu için)
3,5 bardak su(şurubu için)
Yarım limon (şurubu için)

Tarif
Lor,un,yumurta ve kabartma tozu iyice karıştırılır.Fırın tepsisi ve yapacak olanın avuç içleri zeytinyağıyla yağlanır.Karışımdan alınan avuç içi kadar küçük lorlar yuvarlanır,aralıklı olarak tepsiye dizilir.
160 derecede iyice kızarıncaya dek fırınlanır.Şeker,su,limon suyu eritilir, bir taşım kaynatılır.
Lorların üstüne dökülür. Soğuduktan sonra servis edilir.

Afiyet Olsun

Kırklareli Süzülmüş Kardeşler Lor Peyniri ... İncele
http://www.nevigurme.com/Lor-Peyniri-1000GR,PR-177.html

Filled Under:

0 yorum: