Ekim 20, 2014

Kahvenin Püf Noktaları ...




Kahvenin Püf Noktaları ...

İçmediğimiz gün dumanı burnumuzda tüten kokusunu dahi özlediğimiz kahve , damağımızda izi kalan keyfimize keyif katan bir fincan kahve , hoş bir sohbete mükemmel eşlik eden hatırı şarkılara dahi konu olan kahve.
Tabii onuda pişirmek ve sunmak bir maharet ister aşağıdaki yazıda kısaca kahvenin püf noktalarından bahsedeceğiz.
Lezzetli kahvenin ilk kuralı çekirdeklerin çok kısa bir süre önce öğütülmüş olması. Eğer kahve açıkta bırakılırsa aromasını kaybeder. Kahvede kaliteyi öncelikli olarak sağlayan aromanın korunmasıdır. 
İkinci kural ise kahve yaparken kullanılan suyun soğuk olması çünkü kahvede renk, aroma, tat transferi vardır. Eğer su sıcak veya ılıksa çok çabuk kaynayacak, transfer gerçekleşmeyecektir. 
Son olarak ateş kesinlikle çok açık olmamalı ve yaklaşık 6-7 dakika civarında bir pişirme süresi tanınmalı. Bu esnada başlangıçta bir defa karıştırıp bir daha dokunmamalı ki lezzet, koku, aroma, renk suya geçebilsin. 
Kahvenin köpüklü olup olmaması ise tamamen kişisel tercihe ve pişirildiği yöreye bağlı olarak değişebilir.

Filled Under:

0 yorum: