Eylül 26, 2013

Fırın Sütlaç





Geleneksel Lezzetler
Fırın Sütlaç


Malzemeler

• 1 lt. süt


• ½ çay bardağı pirinç
• 2 su bardağı şeker
• 1 kaşık nişasta
• 2 kaşık un
• 1 paket vanilya
• Çekilmiş ceviz içi

Tarif

Süt, şeker ve pirinç kaynatılır. Pirinçler piştikten sonra nişasta ve un az suyla karıştırılıp ilave edilir. 1-2 dk. kaynatılır, vanilya eklenip ocaktan alınır. Kâselere konulup tepsiye dizilir, tepsinin yarısına kadar kaynar su ilave edilir, 200 °C üstü kararana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra ceviz içi eklenip buzdolabına kaldırılır. Bir gece bekletilip servis yapılır.


Afiyet olsun.

Filled Under:

0 yorum: