Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı galeta unu
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 paket kabartma tozu
-2 paket vanilya
Kreması İçin:
-1lt süt
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı hindistan cevizi
-1 su bardağı nişasta
Şerbeti İçin:
-2 su bardağı su
-2,5 su bardağı tozşeker
Tarif: Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp 15dk kaynatıp soğumaya bırakın…
Tatlı için şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpıp kalan malzemeyi ekleyip karıştırın…
Karışımı yağlanmış kare borcama döküp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirip hamur sıcakken soğuyan şerbeti üzerine döküp soğumaya bırakın tatlıyı…
Krema için bütün malzemeyi tencerede karıştırıp orta ateşte karıştırarak pişirin kıvam muhallebiden koyu olacak …
Hazırlanan kremayı soğuyan tatlının üzerine döküp ılınmasını bekleyin ve üzerini isteğe bağlı fındık veya cevizle süsleyip servis yapın…
Afiyet Olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder