Temmuz 20, 2013

ufak ama önemli ....püf noktası



UFAK AMA ÖNEMLİ PÜF NOKTALARI 

Peyniri Saklama İle İlgili .....


Peynirleri evlerimizde buzdolabının alt raflarında ve kapalı şekilde muhafaza etmeliyiz.
Derin dondurucuda muhafaza edilmemelidir.
Beyaz peynir; ambalajı açıldıktan sonra kendi  suyu içinde saklanmalıdır. 

Böylece uzun zaman besin değerleri ve lezzetini kaybetmeksizin saklanabilir. 
Peynirin olgunlaşma süreci de devam eder.
Beyaz peynir dışındaki peynirler yıkanmaz, su ile temas peynirin lezzet ve aromasının kaybolmasına yol açar.
Beyaz peynirleri keserken, bıçağı ıslatmak peynirin düzgün kesilmesine yardımcı olur.

nevigurme.com

Filled Under:

0 yorum: