Elbasan Tava ....
Lezzeti mükemmel , yapımı orta derece zorlukta olan Balkan sofralarının iz bırakan yemeği Elbasan Tava . Balkan mutfaklarında hamur ve etin aynı yemekte buluştuğu özel lezzetlerden olan Elbasan Tava sevdiklerinize sunacağınız mükemmel bir lezzet.
ÜST KARIŞIM :
500 gr yoğurt
1 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı et suyu
tuz
Tarif:
Kuzu etini iyice haşlayın sonra haşlama suyundan 1 bardak ayrın.
MALZEMELER:
500 gr kuzu eti
3 adet soğan
3 diş sarımsak
sıvıyağ
tuz, karabiber,kekik, kırmızı biber
500 gr kuzu eti
3 adet soğan
3 diş sarımsak
sıvıyağ
tuz, karabiber,kekik, kırmızı biber
ÜST KARIŞIM :
500 gr yoğurt
1 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı et suyu
tuz
Tarif:
Kuzu etini iyice haşlayın sonra haşlama suyundan 1 bardak ayrın.
Etler elinizi yakmayacak sıcaklığa gelince çok ufak olmayacak şekilde parçalayın.
Bir tahtada küp küp doğranmış soğanları ve sarımsakları sıvı yağda soteleyin. Ardından etleri de katıp 1-2 dakika soteleyin. Ardından birer kaşık tuz, karabiberi kekik ve kırmızı biber koyup ateşten alın.
Derin bir kapta yoğurt, yumurta ve unu karıştırın, Bu karışımın kıvamı koyu kıvamlı ayran gibi olması gerektiğinden 1 su bardağı et suyundan ekleyip tuzunu atın. İyice çırpma teliyle karıştırın.Isıya dayanıklı cam fırın kabının içini sıvı yap ile yağlayın.
Derin bir kapta yoğurt, yumurta ve unu karıştırın, Bu karışımın kıvamı koyu kıvamlı ayran gibi olması gerektiğinden 1 su bardağı et suyundan ekleyip tuzunu atın. İyice çırpma teliyle karıştırın.Isıya dayanıklı cam fırın kabının içini sıvı yap ile yağlayın.
En alta haşlanmış ve sotelenmiş etleri kaşıkla iyice bastırarak yerleştirin.
Üzerine de her yerini kaplayacak şekilde yoğurtlu karışımı dökün.
Isıtılmış 160 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Isıtılmış 160 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca 10 dakika bekleyip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.....
0 yorum:
Yorum Gönder