GENEL MALZEME...
3-4 su bardağı un
1 bardak ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı zeytinyağı
İÇ MALZEME ...
500 gr ıspanak (doğranmış)
1 orta boy soğan
Yarım su bardağı beyaz peynir
Tuz, karabiber
4-5 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
TARİF ....
Öncelikle 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı ile yemeklik doğranmış soğanlarımızı kavuruyoruz. Doğranmış ıspanakları da ilave ederek suyunu salıp çektirene kadar kavuruyoruz.Daha sonra Tuz,karabiber ve peyniri de ilave ederek iç malzememizi hazırlıyoruz. Erimiş tereyağ,zeytinyağ ve sıvı yağı bir kapta karıştırıyoruz.
Un, ılık su ve tuz ile pürüzsüz bir hamur yoğuruyoruz.Hamurumuzu 3-4 parçaya ayırıp yuvarlayarak bezelerimizi hazırlıyor ve hamurları bir havlu ile örterek 30 dk dinlendirmeye bırakıyoruz. Ayırdığımız hamurlardan bir bezeyi merdane ile büyük bir servis tabağı boyutunda açıp her yerini yağlıyoruz. Hamurun 1-2 dk yağı çekmesini bekleyip her tarafından elimizle çekerek büyütüyoruz.
İç malzemeyi de hamur sayımıza göre ayırıyoruz. Malzemeyi yağladığımız hamurun her iki tarafına paylaştırarak ortaya doğru sararak rulo yapıp kol böreği şeklinde yağlanmış tepsimize yerleştiriyoruz .Tüm hamurlara aynı işlemi tekrarlayarak böreği tamamlıyoruz.
Kalan yağımıza 1-2 kaşık yoğurt ilave ediyoruz ve böreğimizin üzerine sürerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder